Voltija Federatia Ecvestra Romana

Disciplina Voltija

Voltija este disciplina ecvestră în care călăreții (voltijorii), execută în acord cu calul în mers o serie de elemente acrobatice și artistice care includ încălecări, descălecări, exerciții statice și dinamice, totul executat fiind pe un fond muzical.

Este necesară o bună condiție fizică, un echilibru deosebit, ritm, orientare și coordonare. Calul este condus de către lonjeur prin intermediul corzii, pe un cerc cu diametrul de minim 15 metri. Alura de deplasare a calului este de pas, trap sau galop, în funcție de tipul evenimentului sau de nivelul competițional.

Voltija a fost, este și va fi cea mai bună metodă de inițiere a copiilor în sportul călare. Tot ceea ce implică această disciplină conduce la dezvoltarea echilibrului călare, a încrederii în sine, precum și la consolidarea relației cu calul.


Competiții

Momentan nu sunt competiții programate la această disciplină.


Comisie Tehnică

Comisie Tehnica Voltija - Flavia BochisPresedinte: Flavia Bochis

Membrii: Szabolcs AMBRUS, Daciana SĂBĂU

Comisie Tehnica Voltija - Flavia Bochis

Regulament Voltija

Regulamente disciplina Voltija

Este singura disciplină ecvestră în care femeile și bărbații concurează în probe separate. Sportivii pot evolua la categoria individual, în perechi sau Pas-de-Deux, și pe echipe (Squad). Evoluția voltijorilor se apreciază cu note de la 1 la 10.

Descarca document Regulament Voltija Descarca document Regulament Voltija FEI

Organizatori

Lista organizatorilor pentru competiții la disciplina Voltija

Romsilva
Romsilva

Str. Petricani, Nr. 9A, Sector 2, Bucuresti


Logo Federatia Ecvestra Romana
Hei! Te pot ajuta cu ceva?