Daria Vafaei ❤️ Si pasiunea ta are o poveste

Povestea Dariei

Prima poveste care deschide campania Și pasiunea ta❤️ are o poveste este povestea Dariei VAFAEI care de când se știe, și-a dorit să poată ajunge să practice sărituri peste obstacole la nivel competițional.

Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste
Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste
Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste
Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste
Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste

Totul a început în urmă cu aproape 12 ani. Mama mea m-a dus să văd animalele de la fermă, iar atunci când am văzut caii pentru prima data, m-am îndragostit de ei.
Aveam doi ani si 7 luni, iar viața înconjurătoare nu îmi era încă prea clară, însă un lucru era sigur: caii erau tot ceea ce îmi puteam dori.
Eram fascinată de ei și îmi doream să îi pot călări.

De atunci, pasiunea a continuat, iar mama mea mă ducea săptămânal la fermă pentru a mă putea bucura de cai.

Am început cu plimbările pe ponei, urmate de agrement, dresaj și în final sărituri peste obstacole. Îmi doresc să detaliez fiecare etapă in parte, așa că, voi începe cu plimbările pe ponei.

Această primă etapă a durat în jur de 3 ani. Îmi amintesc că îmi doream să pot controla poneii singură, fără să fiu ajutată de instructori, așa că, într-un final, după multe rugăminți, la vârsta de 4 ani am ajuns să fac trap pe poneii din fermă.

Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste

Următoarea etapă și cea mai lungă a fost cea de agrement. Aceasta a început când aveam 5 ani și s-a încheiat când am împlinit 10.

Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste

Job openings

  • M-am antrenat la aproape toate cluburile de echitație din jurul Bucureștiului, cunoșteam toți caii, toți antrenorii, însa, din păcate, niciun loc nu a fost potrivit, iar bazele mele in echitație nu au fost bine puse la punct, fapt ce mi-a afectat evoluția de călăreț.
  • După agrement, a urmat etapa de dresaj. Nu am ajuns să practic dresaj la nivel competițional, însă pot spune că dresajul este cea mai grea, dar totuși cea mai elegantă disciplină ecvestră. Etapa de dresaj a început când aveam 10 ani și s-a “încheiat” când aveam 13 ani. Spun “încheiat” deoarece chiar dacă nu mai practic dresajul ca disciplină principală, am cel puțin două antrenamente de dresaj pe săptămână.

    Baza în orice disciplină ecvestră este dresajul. Dresajul ajută atât călărețul cât și calul.
    Pentru mine, perioada în care am făcut dresaj a fost destul de grea, întrucât făceam foarte multe greșeli și nu știam lucrurile elementare, deși călăream de mult timp.
Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste

Spre finalul etapei de dresaj, mi-am cumpărat primul meu cal Granate un armăsar Andaluz în vârstă de 6 ani.
Dupa ce l-am adus la bază ,Granate s-a dovedit a fi un cal mult prea puternic și periculos pentru un copil.
Aici a intervenit domnul antrenor, maestru al sportului, Aurel Cojocariu.

Văzând că îmi este greu și că un astfel de cal mi-ar putea pune viața în pericol, mi-a oferit oportunitatea de a-l încăleca pe Brutus,un cal în vârstă, cu experiență în obstacole.

Brutus a făcut probe foarte mari de-a lungul vieții, reprezentând România și ajungând unul dintre cei mai buni cai din țară la acea vreme.

Fiind calul perfect pentru cineva ca mine, am decis să îl cumpăr. Aici a început actuala etapă a evoluției mele ecvestre. Când l-am încălecat prima dată pe Brutus, domnul antrenor a observat că baza mea în echitație nu era una bine pusă la punct, așa că, sub îndrumarea dumnealui, am reușit să evoluez și să ajung să sar primele mele obstacole.

Visul meu se îndeplinise. Nu mă gândeam că voi ajunge să concurez, însă domnul Aurel Cojocariu a avut încredere în mine, m-a învățat tot ce trebuia să știu și m-a înscris la primul meu concurs după doar 4 luni de obstacole.

Primul concurs alături de Brutus a decurs minunat, iar din acel moment devenisem oficial Sportivă de Performanță.

Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste

Povestea mea și a lui Brutus a continuat să se desfășoare nespus de bine, am început să participăm la mai multe concursuri, până când, într-o zi, am căzut în timpul unui antrenament de sărituri și mi-am fisurat coasta. De atunci, am rămas cu o frica foarte mare. Mă panicam mereu când vedeam obstacolele și simțeam nesiguranță.

Emoțiile mele îl afectau și pe Brutus și îl făceau să se agite și să refuze obstacolele. Simțeam că nu mai vreau să mai continui și că totul este în zadar.

Acest blocaj a durat aproximativ 5-6 luni, dar din fericire am reușit să trec peste momentele dificile cu ajutorul domnului antrenor si al echipei Terra Cavalli.
Aceștia m-au susținut si m-au învățat să privesc lucrurile altfel.

Sunt extrem de fericită că am reușit să trec de la parcursuri de 40cm la parcursuri de 90cm și de la un obstacol izolat de 50cm la cel mai mare obstacol izolat pe care l-am sarit: 1.05m. Totul într-un singur an!

Daria VAFAEI ❤️ Si pasiunea ta are o poveste

În prezent am 14 ani, iar povestea mea continuă.
Doresc să îi mulțumesc antrenorului meu pentru că m-a învățat atât de multe lucruri și pentru că are atât de multă răbdare. Sunt sigură că mulți călăreți se străduiesc să treacă peste blocaje, iar sfatul meu este să se ridice și să încerce din nou, și din nou, și din nou, până când vor reuși!
Daria VAFAEI Februarie 2024

Daria Vafaei
Ti-a placut articolul?
Distribuie articolul:   

Cele mai apreciate articole

Logo Federatia Ecvestra Romana
Hei! Te pot ajuta cu ceva?