Comunicat Working Equitation Campionat NationalÎn urma discuţiilor purtate între Federaţia Ecvestră Română (FER) Asociaţia Ecvestră Hipohouse și Federaţia Română de Turism Ecvestru (FRTE) cu privire la dezvoltarea disciplinei sportive „Working Equitation” şi neîngrădirea participării sportivilor interesaţi la concursurile acesteia, s-a hotărât ca toţi sportivii din România practicanţi ai disciplinei sportive “Working Equitation” din România să beneficieze de un singur Campionat Naţional şi alte competiţii de Working Equitation, toate organizate – conform legislației în vigoare din România – de singura entitate autorizată să organizeze și să controleze activitatea ce se desfășoară în ramură de sport ECVESTRĂ din România, respectiv FER.

Bineînțeles, orice club afiliat la FER poate solicita organiza de evenimente-concursuri de Working Equitation. Prin această decizie luată de toate părţile interesate în mişcarea de Working Equitation românească, atât organizatorii cât şi sportivii vor beneficia de toate drepturile şi obligațiile derivate din statutul de sportiv legitimat la FER unic organ/autoritate abilitate în reglementarea acestei discipline.

Astfel, anunțăm că debutul Campionatului Naţional se face în noua formulă, cu concursul „Trofeul Karpatia la Working Equitation” organizat pe Domeniul Cantacuzino în perioada 24-26.05.2024 – etapă de calificare în cadrul Campionatului Naţional, concomitent cu competiţia „Marele Premiu al Municipiului Bucureşti” – etapă de calificare în cadrul Campionatului Naţional, organizat la baza hipică Equestria – Tâncăbeşti.

Pe această cale,
invităm toţi participanţii să se înscrie la cele două concursuri, menționând că pe viitor, se va evita suprapunerea competiţiilor, deoarece Calendarul Competiţional va fi rectificat.

Ne bucurăm că prin această decizie se poate crea un mediu propice dezvoltării sportivilor şi mai ales organizării de competiţii într-un climat de armonie, înțelegere, bună dispoziție şi fair play.

Felicitări celor implicaţi în demersurile făcute pentru a se ajunge la această decizie.

Ti-a placut articolul?
Distribuie articolul:   

Cele mai apreciate articole

Logo Federatia Ecvestra Romana
Hei! Te pot ajuta cu ceva?