Campioni Balcanici la Anduranta

 

Campioni Balcanici la Anduranță(individual) și Vicecampioni Balcanici (echipe)!

 

 

Anul acesta, România a câștigat Campionatul Balcanic de Anduranță la individual! Suntem vicecampioni la echipe, iar aceste rezultate sunt cele mai bune din ultimii șapte ani. Cuplul format din sportivul, Sereș Tamaș Peter, și calul Gajo, a câștigat titlul de campion balcanic CEI1*- 90km.

Echipa României s-a clasat a doua și a obținut titlul de vicecampioană balcanică( Sereș Tamaș Peter, Răzvan Ștefănescu, Brândușa Baciu, Marius Curcă). Prima poziție a fost ocupată de echipa Bulgariei, iar pe locurile 3 și 4 s-au clasat Turcia și Grecia. Este pentru prima dată când Turcia, o țara cu tradiție în domeniul ecvestru, participă la un concurs de anduranță organizat de România.

Performanță incredibilă  pentru țara noastră, obținută de sportivul Sereș Tamaș Peter cu Mersuch Tomaj, care a obținut aurul la Concursul Internațional de Anduranță ”Cupa Shagya” CEI2*-120 km. Este singurul sportiv din România care a trecut de toate etapele și a ajuns să concureze în cadrul probelor de nivel internațional CEI1* și CEI2*.

În perioada 23-34 septembrie 2017 au avut loc, la Buftea, Concursul Internațional de Anduranță Ecvestră ”Cupa Shagya” și Campionatul Balcanic de Anduranță 2017. ”Este pentru prima dată când se organizează un concurs de anduranță în jurul Bucureștiului, într-o zonă urbană. In total, la cele două compétitii au participat 68 de călăreți, un număr impresionant de sportivi, mai ales că, în aceeași perioadă, s-a desfășurat la Verona , Campionatul Mondial de Anduranță pentru Young Riders și Juniors”, a declarat Viorel Dabija, președintele Clubului Sportiv Shagya și organizatorul celor două evenimente ecvestre.

 

Distribuie pe retelele de socializare