Campionatul Balcanic Istanbul 2013

 

IMG_7376IMG_6939         IMG_9870 IMG_7231      IMG_8220                                            IMG_7243

In perioada 6 – 9 septembrie 2013 a avut loc Campionatul Balcanic de sarituri peste obstacole, in Turcia, la Istanbul. Lotul Romaniei a fost alcatuit dintr-un numar total de 17 sportivi care au concurat pentru categoriile: Copii, Juniori, Seniori, Amazoane si Cai tineri.

Competitia a inceput promitator pentru Romania odata cu castigarea probei de Juniori de catre Ceausescu Cristian cu calul Duende. Alaturi de acesta, Floristean Claudiu, Leonte Stefan si Ionescu Paul, au reusit sa obtina locul 3 la echipe tot pentru aceasta categorie, fiind depasiti de echipele Greciei si Turciei.

In prima proba destinata copiilor, trei din reprezentantii tarii noastre au reusit sa se claseze. Este vorba despre: Cocioaba Vlad (cu calul Bacardi) – Locul 2, Mateescu Irina (cu calul Lucy Liu) – Locul 4 si Alfieri Marco (cu calul For Future 2) – Locul 5.  Acestia alaturi de Rus Ioana au pozitionat Romania pe locul 5 in clasamentul echipelor de copii.

Proba de Amazoane a fost alergata sub drapelul tarii nostre de Popescu Teodora cu calul San Remo, iar probele de seniori au fost reprezentate de sportivii: Ruxandariu Luca, Bozan Razvan, Ursache Ionut, Cojocariu Aurel si Velea Valentin alaturi de caii: Godot 14, Quickborn 5, Vienna, Charming Boy si Color of love.

De asemenea, la categoria Cai tineri, sportivii Bobe Florin si Cristesi Andreea alaturi de caii Chacco Blue si Corona au adus un loc 3, un loc 4 si doua locuri 5.

Competitia s-a incheiat duminica 8 septembrie, sportivii nostrii urmand sa reprezinte Romania si la Campionatul Mondial de Cai tineri desfasurat in Belgia, in perioada 19-22 septembrie.