Atelaje Federatia Ecvestra Romana

Disciplina Atelaje

Disciplina atelaje este incontestabil cea mai elegantã, cea mai spectaculoasã, dar si cea mai costisitoare ramurã a sporturilor ecvestre din tara noastra.

Nu din întâmplare este denumitã si "opereta sporturilor ecvestre". Concursurile oficiale se organizeazã pe durata a trei zile în 3 zile dupã modelul concursului complet, având trei probe: dresajul (prezentarea), maratonul si obstacolele.

Prima probã a concursurilor oficiale este DRESAJUL SI PREZENTAREA. Proba de prezentare, mult controversatã, este deosebit de importantã pentru ca atelajele din sport sã respecte traditia si stilurile caracteristice zonelor geografice de unde provin.

A doua probã a concursurilor oficiale este MARATONUL. Denumirea face referire la vremurile cand proba se organiza pe distanta de 42 km, iar astãzi fiind de 12-15 km în ideea protejarii cailor. Trãsurile folosite la proba de maraton sunt vehicule cu constructie specialã, realizate cu solutii tehnice sofisticate.

A treia probã a concursurilor oficiale este OBSTACOLELE. Aceasta este proba de ultima zi a concursului. Obstacolele constau din jaloane portocalii de formã conicã asezate la 10 cm de ecartamentul rotilor, fiecare jalon având câte o minge deasupra. Se cere trasura de stil si costumatia elegantã.


Competiții

Momentan nu sunt competiții programate la această disciplină.


Competitii câștigate

Varga Roland - Câștigător al Campionatelor Mondiale de Cai tineri (2019)

Varga Roland Câștigător al Campionatelor Mondiale de Cai tineri (2019)

Comisie Tehnică

Comisie Tehnica Atelaje - Kelemen MelindaPresedinte: Kelemen Melinda

Membrii: Bartha Robert, Bajko Tibor, Rakoczi Gergo, Nistor Nicolae, Szabo Szabolcs, Csorba Carol

Comisie Tehnica Atelaje - Kelemen Melinda

Regulament Atelaje

Regulamente disciplina Atelaje

Concursurile oficiale se organizeazã pe durata a trei zile în 3 zile dupã modelul concursului complet, având trei probe: dresajul (prezentarea), maratonul si obstacolele.

Juriul puncteazã, tot pe principiul punctelor de penalizare, dupã cinci criterii: conducãtor si secund, caii, harnasamentele, trãsura si impresia generalã.

Descarca document Regulament Atelaje Descarca document Regulament Atelaje FEI

Organizatori

Lista organizatorilor pentru competiții la disciplina Atelaje

Primaria Bodoc
Primaria Bodoc

Str. Principală, Nr. 65, Bodoc, Jud. Covasna

Primaria Osorhei
Primaria Osorhei

Str. Princilapa, Nr. 71, Oșorhei, Jud. Bihor

Romsilva
Romsilva

Str. Petricani, Nr. 9A, Sector 2, Bucuresti


Logo Federatia Ecvestra Romana
Hei! Te pot ajuta cu ceva?