Curs Instructori, Antrenori si Arbitrii

FER in colaborare cu ANST, CNFPA si Directia pentru Sport si Tineret, organizeaza in perioada 24-27.05.2012 un curs de refreshment pentru arbitrii, antrenori si instructori sportivi.
Prezenta arbitrilor,medicilor veterinari, antrenorilor si instructorilor la cursul de perfectionare este obligatorie la un interval de doi ani de zile si are ca scop improspatarea si imbunatatirea cunostintelor in domeniu, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare. In lipsa indeplinirii acestor conditii , desfasurarea activitatii sportive in domeniul ecvestru este incompatibila cu conditiile statutare. Ca urmare, carnetele de arbitrii, antrenori si instructori nu vor putea fi vizate de catre FER fara satisfacerea conditiilor de mai sus. Desfasurarea activitatilor legate de pregatirea sportivilor si cailor pot fi coordonate doar de antrenorii si instructorii sportivi eligibili. Orice eveniment rezultat in urma nerespectarii acestor prevederi va implica raspunderea exclusiva a Clubului Sportiv si a persoanei angajate in activitati de acest gen.

Avand in vedere relativa noutate a disciplinei, respectiv, in absenta unui fond de cunoștinte și deprinderi pe care celelalte ramuri le-au moștenit, in special din traditia cavaleriei, cursul iși propune sa fie o introducere generala, punind in discutie concepte minimale dar indispensabile practicarii ramurii de sport.

Extractia practicantilor fiind eterogena și, in mare parte, fara o experienta ecvestra, incercam sa punem bazele unui limbaj comun, util, in egala masura, teoriei cit și metodologiei.

Așadar, cursul se adreseaza intregii comunitati ce se preocupa de Anduranta:

· Sportivi

· Antrenori

· İngrijitori

· Medici

· Arbitri

· Proprietari

Apreciem ca participarea la acest curs, ce este deschis interactivitati, reprezinta o obligatie profesionala pentru cei enumerati mai sus

“Daca educatia pare uneori costisitoare, incercati sa aflati costurile ignorantei”

PROGRAM

24.05.2012, ora 10.00
Refreshment obstacole si curs instructori

25.05.2012,ora 10.00
Refreshment dresaj

26.05.2012, ora 10.00
Introducere
Regulamente
Vet Gate
Cal și calaret
Ingrijire
Potcovit

27.05.2012, ora 10.00
Echipament
Infraiere și harnașamente
Fizioloigia efortului
Antrenament
Tactica raidurilor de Anduranta
Concluzii